Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά :

600 γρ. μοσχρίσιο κιμά (μια φορά περασμένο από τη μηχανή)
250 γρ. ψωμί μουλιασμένο και πολύ καλά στιμμένο
8-10 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
Μπόλικη ρίγανη
1 πιπεριά (κέρατο ή πράσινη) πολύ ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι
Για το γέμισμα :
150 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια
Λίγο λάδι για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί φέτα) σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε πολύ καλά . Αφήνουμε  το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου . Παίρνουμε τότε μια ποσότητα από το μίγμα το πλάθουμε και το απλώνουμε όσο χωράει η παλάμη μας . Τοποθετούμε μέσα ένα-δυο κομμάτια τυρί και το κλείνουμε γύρω-γύρω σχηματίζοντας τα γεμιστά μπιφτέκια μας . Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο τον κιμά και τότε λαδώνουμε τα μπιφτέκια κι από τις δύο πλευρές με ένα πινέλο . Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο στη φωτιά μέχρι να κάψει πολύ καλά και αραδιάζουμε πάνω τα μπιφτέκια , όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο για να μπορούμε να τα γυρίζουμε χωρίς να τα διαλύσουμε . Όταν εχουν “αρπάξει” για τα καλά από τη μια πλευρά , με μια σπάτουλα τα γυρίζουμε κι από την άλλη (θα ξεκολλήσουν πανεύκολα) . Τα ψήνουμε γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές ακόμα . Αν χρειαστεί χαμηλώνουμεγια λίγο τη φωτιά . Είναι έτοιμα σε 15 λεπτά περίπου…Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα μπιφτέκια!
Γαρνίρουμε με λίγες πατάτες ψητές ή σαν τηγανιτές , με σαλάτα ή με ότι άλλο προτιμάμε και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/kyria-piata/1403-mpiftekia-gemista-tryi-feta-piperies-sxarothgano

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου