Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ (ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΤΣΙΩΠΟΥ)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΠΑΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
4 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι
4 κουτ.σούπας κακάο
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη ή (2 και 1/2 κούπες για πιο σιροπάτο παντεσπάνι)
2 κουπες νερό ή (2 και 1/2 κούπες νερό)
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ χυμό λεμονιού ή μια κ.σ γλυκόζη
-Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζω το μίγμα σε ταψί βαθύ βουτυρωμένο 25Χ35 ή 27Χ37 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) και τη βανίλια.Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι(κρύες από το ψυγείο)
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
150γρ.κουβερτουρα λιωμένη και κρύα
1 κ.σ μερέντα(προαιρετικά)
-Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο τη βανιλια και την σοκολάτα.Αν θέλετε βάλτε και τη Μερέντα!Απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα,

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 μόρφατ
2 φιλαδέλφεια των 250 γρ
1 ζαχαρούχο (όχι ολόκληρο, να μείνει περίπου 1,5 δάχτυλο στο κουτί)
(Και τα τρία αυτά να είναι από το ψυγείο).
1 βανίλια
150-200 γρ. κουβερτούρα
2-3 κουταλιές σούπας μερέντα
Χτυπάω χωριστά τη μόρφατ να αφρατέψει και εν συνεχεία τα φιλαδέλφεια και τα ενώνω προσθέτοντας και το ζαχαρούχο και στο τέλος τα υπόλοιπα υλικά.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
250γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
Ζεσταίνω πολύ καλά  την κρέμα γάλακτος και περιχύνω την κουβερτούρα που εχω κόψει σε μικρά κομάτια μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτω και το μέλι κι ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να  ομογενοποιηθύν τα υλικά. Τέλος προσθέτω και τη μερέντα. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία,   περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα σοκολατίνα!!!
Γαρνίρω με λιωμένη λευκή σοκολάτα ή με σαντιγύ.
Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.Καλή επιτυχία!!!
Η γεύση της μοιάζει με την πάστα ''ποντικάκι''!!
Η συνταγή είναι από τη σελίδα στο φ/β "Από την κουζίνα της Αρετής"












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου