Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

ΕΚΛΕΡ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΝΙΚΗ ΜΑΝ

Υλικά

Για τη ζυμη
1 κούπα νερό
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά

1/3 με 1/2 κούπα ζάχαρη (ανάλογα τα γούστα)
1 βανίλια

Γέμιση
1 πακέτο φιλαδέλφια
2 φακελάκια Γιώτης στιγμής βανίλια
3 κούπες γάλα

Σαντιγί
250 γρ κρέμες γάλακτος
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη

Γλάσο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
125 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για τη ζύμη
Ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι .
φού πήξουν αρκετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν .
Απλώνουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Εκτέλεση για την γέμιση
Χτυπάμε τις κρέμες με το γάλα και ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια και το στρώνουμε αφού κρυώσει το κέικ που ψήσαμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια.

Εκτελεση για σαντιγί
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την στρώνουμε πάνω από την πρώτη κρέμα

Γλάσο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε στην κομμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και τη βανίλια
Απλώνουμε το γλάσο όταν έχουν παγώσει οι κρεμες 3 ωρες στο ψυγειο τουλαχιστον και αλλες 4 ωρες με το γλασο...και καλυτερα να το κανετε απο την προηγουμενη μερα......











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου