Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Υλικά :
1 κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου μόρφατ)
1 κουτί (400 γρ.) πραλίνα φουντουκιού (τύπου νουτέλα)
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ άχνη ζάχαρη (100+100)
15-20 μπισκότα (τύπου πτι μπερ)
1/2 φλ. τσ φρέσκο γάλα
1 κ.γλ. ρόφημα κακάο στιγμής
2-3 κ.σ. λικέρ σοκολάτας ή άλλο ποτό
Εκτέλεση :
-Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ στο μίξερ για να αφρατέψει για 5 λεπτά περίπου (καλό είναι να την έχουμε από πριν στο ψυγείο) . Σταδιακά προσθέτουμε τα 100 γρ. άχνη και όταν έχει ενσωματωθεί πολύ καλά προσθέτουμε και το λικέρ σοκολάτας . Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
-Σε ένα άλλο μπωλ ανάδευσης χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε με τα άλλα 100 γρ. άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού . Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα το ενώνουμε με το προηγούμενο (αυτό με τη σαντιγύ) και δουλεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα στη χαμηλή σκάλα . Η κρέμα είναι έτοιμη.
-Παίρνουμε τότε μια μακρόστενη φόρμα και τη στρώνουμε και στα πλάγια με διαφανή μεμβράνη . 
-Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη σκόνη κακάο μέσα στο γάλα.
-Στρώνουμε τότε το γλυκό:
Αδειάζουμε 3-4  κουταλιές από την κρέμα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας . Δε χρειάζεται να προσπαθήσουμε να ισιώσουμε την επιφάνεια , αυτό θα γίνει εύκολα μόλις τοποθετήσουμε την πρώτη στρώση μπισκότων . Στη συνέχεια βυθίζουμε για λίγο τα μπισκότα στο γάλα και τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα . Πάνω από τα μπισκότα αδειάζουμε κουταλιές από την πραλίνα φουντουκιού ώστε να σχηματίσουμε μια στρώση Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά και τελειώνουμε με την κρέμα πάνω στην οποία προσθέτουμε 2-3 τελευταίες κουταλιές πραλίνας ενώ με ένα μαχαίρι κάνουμε κυκλικές κινήσεις δημιουργώντας σχέδια στην επιφάνεια . Τοποθετούμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί ο κορμός . Ξεφορμάρουμε τότε αφαιρώντας τη μεμβράνη και τοποθετούμε το γλυκό σε ένα δίσκο . Φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη . Βγάζουμε από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της Μπέτη Αγγελοπούλου 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου