Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

"ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑΚΙΑ" (ΠΑΣΤΟΥΛΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ)


(Από μία συνταγή της Σόφης Τσιώπου με μικρές δικές μου παραλλαγές)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5-6 παστούλες
Για το παντεσπάνι 7 αυγά, 7 κοφτές κ.σ ζάχαρη, 7 κοφτές κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο, 3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο, 1-2 βανίλιες, 2 κ.γ μπέικιν 1 πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε καλά αυγά, ζάχαρη, βανίλιες, αλάτι, στο μίξερ να αφρατέψουν και να φουσκώσουν τα αυγά, βγάζουμε από το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν κοσκινισμένα. Αδειάζουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολα και ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο 10-12 λεπτά στους 180.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το Σιρόπι για το παντεσπάνι
1 κούπα ζάχαρη, 1,5 κούπα νερό λίγο λεμόνι και βράζουμε για πέντε λεπτά.
Για γέμιση με μους σοκολάτας και μαρμελάδα φράουλα
300 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ κουβερτούρα
150 ml γάλα φρέσκο.
Μαρμελάδα φράουλα ( αν είναι πολύ πηκτή καλό είναι να αραιωθεί με λίγο κονιάκ ή λικέρ φράουλα ή κάποιο άλλο ποτό)
Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ.
Σπάμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την περιχύνουμε με το γάλα που έχουμε ζεστάνει. Ομογενοποιούμε το μίγμα και αφού το αφήσουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του το ενώνουμε με τη σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά. Φυλάσσουμε στο ψυγείο μισή με μία ώρα περίπου ωσότου σφίξει η μους.
Για την επικάλυψη με γκανάς σοκολάτας και τη διακόσμηση
300 ml κρέμα γάλακτος, 300 γρ. κουβερτούρα, σαντιγύ και ότι άλλα υλικά μας αρέσουν για να διακοσμήσουμε τις παστούλες μας.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το περιχύνουμε στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε καλά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και να γίνει πιο παχύρρευστη πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση
Με ένα κουπ πάτ καρδιά κόβουμε καρδούλες από το παντεσπάνι. Παίρνουμε μία – μία καρδούλα και με ένα πινέλο τη σιροπιάζουμε. Αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα φράουλα και με κορνέ ή με μια σπάτουλα στρώνουμε τη μους σοκολάτα. Σκεπάζουμε με άλλο κομμάτι παντεσπάνι – καρδούλα και το σιροπιάζουμε με τον ίδιο τρόπο. Αφρατεύουμε τη μους σοκολάτας και καλύπτουμε περιμετρικά όλη την παστούλα. Στο στάδιο αυτό πρέπει να παγώσουμε καλά τις παστούλες στην κατάψυξη για να μπορέσει να στρωθεί καλά η γκανάς επικάλυψης.
Όταν παγώσουν καλά περιχύνουμε με τη γκανάς και στολίζουμε όπως μας αρέσει.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου