Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΛΑΓΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
 650 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. 350 γρ.αλεύρι χωριάτικο (κίτρινο) 500-550 ml νερό χλίαρό, 50 γρ. ζάχαρη, 30 γρ. ελαιόλαδο ή 1-2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, 30 γρ, μαγιά νωπή, 25 γρ. αλάτι 20 γρ. ξύδι και  1/2 κουταλάκι μέλι, σουσάμι λευκό για πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό μέσα στον κάδο του μίξερ, και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το ξύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1-2 κούπες από το αλεύρι και ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε και το αλάτι κι ύστερα εναλλάξ τα δύο αλεύρια και ζυμώνουμε με το γάντζο. Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά.

 Στη συνέχεια χωρίζουμε σε τρεις μπάλες περίπου 550 γρ η καθεμία. Τις απλώνουμε με τα χέρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις πατάμε με τα δάκτυλα κάνοντας βαθιές δακτυλιές αλοίφουμε την επιφάνεια με χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει 1/2 κουταλάκι μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε ακόμη 15 λεπτά στο ταψί σκεπασμένες σε ζεστό μέρος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αέρα για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου