Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά:
1/2 ποτήρι ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
5-6 βανίλιες
1 μπεικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι , το λάδι και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά τα προσθέτουμε στην λεκάνη.
Ανακατεύουμε καλά και συγχρόνως προσθέτουμε αλεύρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα.
Μόλις γίνει μαλακό , αφράτο και ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι.
Με ένα πινελάκια λαδώνουμε το ταψί.
Παίρνουμε το ζυμάρι κάνουμε οτι σχεδιάκια θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμανσμένο φόυρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν (περίπου 10-15 λεπτά).

Προαιρετικά μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη σοκολάτα αφού ψηθούν όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Η συνταγή είναι από την κουζίνα της Αρετής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου