Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαύρος 
1/2 βαζάκι αμπελόφυλλα
ή 10 με 15 φρέσκα 
3 πατατες σε ροδέλες
3 ντομάτες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κουτάλια ντοματοπελτέ
1 1/2 ποτήρι νερό
αλάτι πιπέρι ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
εκτέλεση
καθαρίζουμε πλένουμε και φιλετάρουμε τον γαύρο.
Σε ένα μέτριο ταψί στρώνουμε τα αμπελόφυλλα προσέχοντας να βγαίνουν και έξω από το ταψί οι άκρες.
Πάνω στα αμπελόφυλλα στρώνουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε λιγάκι.
Επόμενη στρώσει είναι ο γαύρος προσέχουμε να τον βάλουμε ακτινωτά.
Πάνω στον γαύρο ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τον μαϊντανό αλατοπίπερο τον πελτέ που τον διαλύσαμε μέσα στο νερό. σκεπάζουμε από πάνω με τις ντομάτες και ρίχνουμε ακόμα λίγο αλατάκι την ρίγανη και το λάδι.
Κλείνουμε τα αμπελόφυλλα που είναι έξω από το ταψί.
ψήνουμε στους 200 για μια ώρα και λίγο παραπάνω.
για να μείνει μόνο με το λαδάκι του το φαγάκι μας γυρίζουμε πλάγια το ταψί να δουμε αν υπάρχουν πολλά υγρά μέσα.
όταν δείτε μόνο λαδάκι είναι έτοιμο.
Τα αμπελόφυλλο του είναι γύρο γύρο σαν καπάκι τα πετάτε είναι σκληρά αυτά που είναι στον πάτο του ταψιού είναι πεντανόστιμα.
Βγάζετε μόλις είναι έτοιμο το φαγάκι από τον φούρνο να μην σας στεγνώσει και για να μπορείτε να το σερβίρετε χλιαρό και κρύο ακόμα καλύτερα.
Η συνταγή μπορεί να γίνει και με μπακαλιάρο και με φέτα γαλέο.

https://www.facebook.com/725351180896546/photos/a.924899370941725.1073742044.725351180896546/924899464275049/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου