Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

ΜΠΑΜΠΑΣ (Της Βέφας Αλεξιάδου)

ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι Γ.Ο.Χ
1/4 κούπας χλιαρό νερό 
1/4 κούπας χλιαρό γάλα,
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο, 
1/4 κούπας ζάχαρη, 
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα σε θερμ δωματίου,
1/8 κ.γ αλάτι
1 φακ. ξηρή μαγιά ή 20 γρ. νωπή 
Για το σιρόπι 
3 1/2 κούπες ζάχαρη, 
2 1/2 κουπ νερό 
λίγο χυμό λεμονιού και 1-2 κ.σ. κονιάκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μέσα στον κάδο του μιξερ, ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι.Χτυπάμε όλα μαζί για να ανακατευτούν τα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα σιλικόνης ή αλλιώς σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα κι αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου μία ώρα. ψήνουμε στους 175 για 20-25 λεπτά. Σιροπιάζουμε μόλις βγει από φούρνο ( αφού κάνουμε τρυπούλες στην επιφάνεια με οδοντογλυφιδα) με το χλιαρό σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει όσο ο μπαμπάς ψηνόταν, βραζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Αφήνουμε αρκετές ώρες στη φόρμα να ρουφήξει καλά το σιρόπι, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα βερίκοκο ( εγώ χρησιμοποιώ μόνο spin span) και τέλος στολίζουμε με σαντιγί και φιστίκι αιγίνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου