Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ κουβερτούρα
200 ml γάλα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα και το ζαχαρούχο.
Ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να γίνει μία κρέμα σοκολατένια ομοιόμορφη.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά ανακατεύοντας συχνά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και προσθέτουμε την βανίλια.
Όταν το μείγμα της σοκολάτας έχει κρυώσει καλά αναμιγνύουμε με την σαντιγί μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου