Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ


Υλικά:
 1 κιλό αλεύρι
500 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. κρασί λευκό
20 γρ. μπέικιν
10 γρ. κανέλα
10 γρ. αλάτι
 125 γρ. καρότο τριμμένο
125 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο, σοταρισμένο και στραγγισμένο από τα πολλά υγρά

Εκτέλεση:
 1) Χωρίστε τα υλικά στη μέση και κάντε δύο ξεχωριστές ζύμες σε δύο μπολ, ανακατεύοντας απλά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι (επειδή η ζύμη έχει σπορέλαιο μέσα δεν θα κολλάει). Στη μία προσθέστε το καρότο και στην άλλη το σπανάκι. Ζυμώστε έτσι ώστε να διανεμηθούν το σπανάκι και το καρότο σε όλη τη ζύμη.
2) Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε χαρτί ψησίματος σε τρία μεγάλα ταψιά του φούρνου (μπορεί να χρειαστείτε παραπάνω).
3) Πάρτε λίγη λίγη ζύμη τη φορά και ανοίξτε την σε μπαστουνάκια. Κλείστε τα μπαστουνάκια σε κύκλους και κόψτε την περίσσια ζύμη. Η διάμετρος του κύκλου θα πρέπει να είναι περίπου 5 με 7 εκατοστά.
4) Τοποθετείστε τα κουλούρια στο ταψί και αφήστε λίγο χώρο ανάμεσα απ' το καθένα γιατί θα φουσκώσουν λίγο.
5) Βάλτε τα κουλούρια να ψηθούν στο φούρνο για 20 με 30 λεπτά (κανονικά η συνταγή έλεγε 10 λεπτά, αλλά εμένα μου πήρε για κάθε ταψί 30 λεπτά) και μετά βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.

Να τα έχετε στο νου σας όταν θα ψήνονται γιατί μπορεί να γίνουν πιο γρήγορα αν τα κάνετε λεπτά. Μόλις δείτε ότι ρόδισαν, κόψτε ένα στη μέση για να δείτε αν ψήθηκε τελείως.
Νομίζω ότι αυτά τα κουλούρια θα ήταν ωραία και με ελιές, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου